Leder

jumbo

READ IN ENGLISH

We streven naar tassen die mooi verouderen en seizoenen en trends overstijgen. Lies selecteert elk vel leder zelf op kwaliteit, duurzaamheid en ecologische voetprint. Om zo duurzaam mogelijk te werken, gebruiken we enkel leder dat komt van dieren bestemd voor de vleesindustrie.

WAAROM LEDER?

NATUURLIJK BIJPRODUCT

Leer is een natuurlijk materiaal dat perfect kan aansluiten bij een circulaire economie. Zolang er dieren op ons menu staan, zijn ook hun huiden beschikbaar. Al het leer dat voor de handtassen van Lies Mertens wordt gebruikt, is afkomstig van dieren bestemd voor de vleesproductie, wat betekent dat het is gemaakt van restanten van kalfshuiden. Wij zorgen ervoor dat deze huiden een tweede leven krijgen in duurzaam ontworpen tassen. 

TAND DES TIJDS

Verwerkt in tijdloze producten, gaat kwalitatief leder jaren mee en veroudert het mooi. Daarom kiest Lies elke leersoort met de hand uit vanwege de kwaliteit, duurzaamheid en ecologische voetafdruk.

BETROUWBAARHEID

Onze partners Rigato in Italië en Hoffmann in Duitsland hebben respectievelijk een zilveren en gouden certificering van The Leather Working Group, waardoor het leer op verantwoorde wijze wordt gelooid.

Leather Working Group (LWG) is een organisatie die zich richt op de milieu-impact veroorzaakt door leerproductie. LWG kent certificeringen toe aan leerlooierijen die de beste milieupraktijken en prestaties in alle productiegebieden bewijzen. Van chemie- en waterbeheer tot energieverbruik, uitstoot van broeikasgassen, afvalbeheer en traceerbaarheid van de huiden. De verschillende toegekende certificeringen zijn goud, zilver en brons.

Bekijk hier alle leerlooierijen, hun LWG en hun LWG-classificaties. Bezoek de LWG-website hier voor meer informatie over de Leather Working Group en hun werk.

SOORTEN LEDER

small 
MATTE LEDER
Het matte leder heeft een glad oppervlak zonder textuur of korrel, dit geeft een minimalistische look met een gepolijste finish.

small

GRAIN LEDER
Het gekorrelde leder heeft een gestructureerd ‘huidachtig’ oppervlak. Door deze structuur zijn krassen, plooien en andere markeringen door gebruik minder zichtbaar.

small

PRINT LEDER
De textuur in ons print leder is gecreëerd door een laserprint op de huiden. Deze techniek geeft ons de mogelijkheid om unieke patronen en prints te creëren, ontworpen door Lies zelf.

small

CROCO LEDER
Geen enkele krokodil raakte gewond bij het maken van deze tassen. De textuur wordt verkregen via een embossing techniek waarmee verschillende types dierenhuid nagebootst kunnen worden.

About the brand

Our material choices

Care & repair

Sustainability