Onderhoud & reparaties

jumbo
Read in English

We streven naar tassen die mooi verouderen en seizoenen en trends overstijgen. Lies selecteert elk vel leder zelf op kwaliteit, duurzaamheid en ecologische voetprint. Om zo duurzaam mogelijk te werken, gebruiken we enkel leder dat komt van dieren bestemd voor de vleesindustrie.

HOE JE TAS ONDERHOUDEN?

Hoe beter je je handtas onderhoudt, des te langer hij zal meegaan. We delen graag enkele tips over het optimaal verzorgen, poetsen en opbergen van je tas. Herhaal dit proces regelmatig om je tas zo mooi mogelijk te houden.

medium

1. Om te vermijden dat het leder krassen en deuken krijgt, raden we aan om schurende of ruwe oppervlakken te vermijden. Voor de lichtere kleuren, raden we aan om contact met donkere denim of andere donkere stoffen die snel verkleuren te vermijden. De verfstoffen kunnen overgedragen worden en vlekken op je tas veroorzaken.

2. Verwijder zand en vuil met een propere, droge doek of zachte borstel. Gebruik daarna een vochtige doek om de rest van het vuil te verwijderen.

3. Verzorg je tas met een kleurloze leder conditioner. Gebruik een propere en zachte stofdoek.

4. Eenmaal droog, kan je de tas inspuiten met een waterafstotende spray om het leder te beschermen tegen water en regendruppels.

5. Als je je tas voor een langere periode niet gebruikt , zorg er dan voor dat je hem proper en verzorgt opbergt. Gebruik de stofzak en vermijd ophanging aan de riem, zo voorkom je deuken of vervorming. Gebruik ook geen plastic om je tas in op te bergen, leder is een natuurlijk materiaal dat graag ademt.

REPAIR & REUSE SERVICE

Onze tassen zijn gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Tekenen van slijtage zoals een kapotte gesp of los stiksel kunnen vaak makkelijk gemaakt worden. Twijfel dan ook niet om langs te komen in onze winkel en je tas af te geven voor een kleine wellness sessie.

medium

Als klant, kan je er voor kiezen om je tas te reparen of om hem binnen te brengen voor een tweede leven bij iemand anders in ruil krijg je dan een voucher van 15% voor onze hele collectie. Tassen kunnen enkel binnengebracht worden in onze winkel in Antwerpen, Steenhouwersvest 6.

About the brand

Our material choices

Care & repair

Sustainability